Endine riigikogu liige Marko Pomerants ei pea katuseraha taunimisväärseks

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Katuseraha jagamine võib panna eri erakondade poliitikud koostööd tegema. Sellele fotole on näiteks mahtunud riigikogu liikmed Siret Kotka (keskerakond) ja Indrek Saar (SDE, paremal). Võimalik, et nad mõlemad toetasid tänavu korvpalli-Tarva juriidilist keha MTÜ-d Viru Bull.
Katuseraha jagamine võib panna eri erakondade poliitikud koostööd tegema. Sellele fotole on näiteks mahtunud riigikogu liikmed Siret Kotka (keskerakond) ja Indrek Saar (SDE, paremal). Võimalik, et nad mõlemad toetasid tänavu korvpalli-Tarva juriidilist keha MTÜ-d Viru Bull. Foto: Meelis Meilbaum

“Katuseraha” pole selles kontekstis ametlik termin, nõnda kutsutakse hoopis riigieelarves regionaalseteks investeeringuteks mõeldud 4 miljonit eurot, millest 40 000 euro kulutamise üle saab otsustada iga riigikogu saadik isiklikult.

Miks sellist rahaeraldist just katuserahaks nimetatakse, pole täpselt teada. Võimalik, et esialgu oli mõeldud katuseremondi raha, aga seda võib tõlgendada ka kui teatud kuritegevust.

Katuseraha üle on palju polemiseeritud ja mõned poliitikud peavad sellist rahajagamise viisi oma olemuselt korruptiivseks. Põhjus seisneb selles, et iga saadik saab otsustada personaalselt ja miski ei takista tal teha rahaeraldist näiteks oma sõbra ettevõttele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles