Vinni-Pajusti gümnaasiumi eksamitulemused olid Lääne-Viru parimad

Siim Mihailov
, ajakirjanik
Copy
Vinni-Pajusti gümnaasium tõusis eksamitulemustelt eelmise aasta tulemustega võrreldes tabelis lausa 19 kohta ja saavutas riigis 24. koha.
Vinni-Pajusti gümnaasium tõusis eksamitulemustelt eelmise aasta tulemustega võrreldes tabelis lausa 19 kohta ja saavutas riigis 24. koha. Foto: Marianne Loorents

Postimees avaldas teisipäeval koolide riigieksamitulemuste põhjal paremusjärjestuse. Meie maakonna koolidest jõudis kõige kõrgemale, 24. kohale Vinni-Pajusti gümnaasium.

Vinni-Pajusti gümnaasiumi direktor Henry Kallaste ütles, et heade tulemuste nimel on palju tööd tehtud. Eelmise aastaga võrreldes paranes inglise keele eksami tulemus peaaegu kaks korda, mis kooli edetabelis lausa 19 kohta kergitas. Kallaste sõnul peituvad tulemuste taga õpilaste võetud lisatunnid ja õpetajate täiendõpe. “Meil on koolis akadeemiline suund, mis tähendab, et valmistame õpilasi ette kõrgkooli sisseastumiseks. Me soovime, et lastel oleks tulevik kindlustatud,” märkis Kallaste ja tänas nii õpilasi kui ka õpetajaid pühendumise eest.

Rakvere Vabaduse kooli (endise nimega gümnaasium) direktor Riina Veidenbaum ütles, et esmane pilt eksamitulemustest sai ette juba juunis ja temal on ainult kiidusõnad nii tublidele õpetajatele kui ka õpilastele. Veidenbaum tõi eraldi esile, et 17 õpilast sooritasid riigieksami ning Cam­bridge’i inglise keele eksami tegi 58 õpilast, kellest 39 saavutasid lausa kõrgtaseme. “2022. aasta abiturientide riigieksamid olid Rakvere gümnaasiumile viimased. Loodan, et meie kümnendikel läheb riigigümnaasiumis hästi ja nad sooritavad lõpueksamid headele tulemustele,” lisas Veidenbaum.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles