Arenduskeskuse likvideerimine tekitab pingeid

Toomas Herm
, ajakirjanik
Copy
Esiplaanil VIROL-i tegevjuht Sven Hõbemägi ja juhatuse esimees Einar Vallbaum, paremal ääres
Väike-Maarja vallavanem, VIROL-i juhatuse liige Indrek Kesküla.
Esiplaanil VIROL-i tegevjuht Sven Hõbemägi ja juhatuse esimees Einar Vallbaum, paremal ääres Väike-Maarja vallavanem, VIROL-i juhatuse liige Indrek Kesküla. Foto: Toomas Herm

Täna otsustati Lääne-Viru Omavalitsuste Liidu (VIROL) üldkoosolekul, kus osalevad maakonna omavalitsusjuhid, algatada maakonna arenduskeskuse likvideerimine. Tõdeti, et see on keeruline protsess ja pole välistatud, et keskuse tööd üle võtva VIROL-i tegevjuhi ametikohale kuulutatakse välja konkurss.

Vohnja mõisa saalis kruvis pinged üles esmalt VIROL-i struktuurimuudatus, sest tulevikus laienevate ülesannete tõttu tuleb muuta koosseisu. Arenduskeskuse töö jätkamiseks – praegu on arenduskeskuses seitse töötajat – otsustati luua neli ametikohta: üks vabaühenduste konsultant ja kolm ettevõtluse arendamisega tegelevat töötajat. Rakvere linnapea Triin Varek tõstis kohe käe ja küsis, kas uues struktuuris ei peaks olema turismivaldkonna konsultanti. VIROL-i tegevjuht Sven Hõbemägi selgitas, et kui on raha olemas, saab struktuuri alati muuta ja lisaks turismivaldkonna spetsialistile kaasata näiteks sotsiaalvaldkonna spetsialisti. VIROL-i juhatuse esimees, Viru-Nigula vallavanem Einar Vallbaum täiendas, et praegu ostab VIROL raamatupidamisteenust sisse, aga kui selles valdkonnas töökoormus kasvab ehk teenus läheb kallimaks kui raamatupidaja koha loomine, siis viimast ka kaalutakse.

Väike-Maarja vallavanem, VIROL-i juhatuse liige Indrek Kesküla ütles, et ülesannete lisandumise ja struktuurimuudatuste tõttu on ehk mõistlik kuulutada konkurss tegevjuhi leidmiseks. "Mina oma kohast kinni ei hoia," sõnas praegune tegevjuht Sven Hõbemägi. Ta lisas, et tegevjuhi töö sisu jääb ka pärast muudatusi samaks. "Midagi kardinaalselt ei muutu," märkis Hõbemägi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles