Mona Lisa naeratab ka Lääne-Virumaal ehk Galeriide ja muuseumide varasalvest (2)

Margus Vahter
, suvereporter
Copy
”Mona Lisa” koopia ei sobinud Riho Hüti pilgu läbi ei magamistuppa ega elutuppa ning nüüd asub see galeriiruumis, mis on Hüti hinnangul õige koht, kus kunstiteos väärtustab ja mõtestab seda kohta.
”Mona Lisa” koopia ei sobinud Riho Hüti pilgu läbi ei magamistuppa ega elutuppa ning nüüd asub see galeriiruumis, mis on Hüti hinnangul õige koht, kus kunstiteos väärtustab ja mõtestab seda kohta. Foto: Riho Hütt

Lääne-Virumaal on muuseume ja galeriisid, kus huvilistel on võimalik tutvuda originaalsuuruses “Mona Lisa” koopiaga, 1614. aastast pärineva puhvetkapiga, ainulaadse merekaartide koguga Eestis ning 79 tuntud isiku käejäljega ja priimabaleriin Kaie Kõrbi jalajäljega, mis tsementi jäetud. Aga see ei ole kõik.

Riho Hüti “Mona Lisa”

Rakvere Galerii kuraator ja kunstnik Riho Hütt peab üheks kõige väärtuslikumaks teoseks enda kodugaleriis Louvre’i muuseumis asuva Itaalia renessansikunstniku Leonardo da Vinci maailmakuulsa maali “Mona Lisa” koopiat, mille ta ostis 1999. aastal kunstnik Rudolf Palmuselt. Rakvere Galerii kuraator rääkis, et koopia oli valminud kahe nädalaga koopianäituseks, mille kohalik galerii korraldas.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles