Nädala kaja: rõõm suure pahanduse varjus

Siim Mihailov
, ajakirjanik
Copy
Siim Mihailov, Virumaa Teataja ajakirjanik
Siim Mihailov, Virumaa Teataja ajakirjanik Foto: Ain Liiva

Neljapäeval ei ilmunud postkasti värske Virumaa Teataja. See tekitas paljudes lugejates sellist meelehärmi, et helistati toimetusse ja päriti aru. Keskpäevaks selgus, et tegemist oli inimliku eksitusega: autojuht unustas lehekonteineri sõidukisse tõsta, et need kandesse jõuaksid.

Ühelt poolt oli kurvastav kuulda, et toimetuse töö ja vaev ei jõudnud meie lugejateni. Teisalt rõõmustasin selle üle, kui paljusid maakonna inimesi häire kojukandes puudutas ja liigutas. Loomulikult tegi toimetus parima, et selgitada välja juhtunu asjaolud ja teavitada oma lugejaid. Tänapäeval pole olemas sellist asja nagu pelgalt ajaleht. Ettevõtted on koondunud gruppideks ja uudistemaastikul on paslikum kasutada väljendit “meediaväljaanne” või “uudismeediaväljaanne”, sest tehnoloogia võimaldab uudiseid piltlikult öeldes taskus kaasas kanda ja neid vahetult peale sündmuste avalikuks tulekut kohe lugeda.

See, mis paberlehes võimatu, on veebiväljaandes võimalik. Näiteks taskuhäälingud, galeriid ja videod, kusjuures väga suuri mahupiiranguid ei ole. Veebiväljaandes pole ka kindlaks määratud tähemärkide arvu, millega paberkandjal lehte tehes arvestama peab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles