Väike-Maarjas helisevad noored ooperihääled

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Vello Jürna aastal 1998 ooperis "Carmen" Estonias don Jose rollis. Michaela rollis on Valentīna Tāluma.
Vello Jürna aastal 1998 ooperis "Carmen" Estonias don Jose rollis. Michaela rollis on Valentīna Tāluma. Foto: Toomas Huik

Väike-Maarjas toimub laupäeval ja pühapäeval Vello Jürna nimelise vokalistide konkursi teine voor ja lõppkontsert.

Noorte klassikaliste lauljate taseme tõstmiseks ellu kutsutud konkursist võtavad osa 18–35-aastased Eesti kodanikud ja Eestis alaliselt elavad ning õppivad välismaalased. Konkursi kavas tuleb osalejatel esitada ooperiaariaid ja soololaule.

Lauljaid hindab kolmeliikmeline žürii, mille esimees on rahvusvaheliselt tuntud bass-bariton Lauri Vasar ja liikmed Saksamaalt pärit metsosopran ja laulupedagoog Gundula Hintz ning tänavuse Kultuurkapitali helikunsti sihtkapitali aastapreemia pälvinud rahvusvaheliselt tuntud metsosopran Monika-Evelin Liiv.

Neljapäeval astus konkursi esimeses voorus Eesti muusika- ja teatriakadeemias žürii ette 15 noort lauljat Eestist, Serbiast ja Hiinast. 

​Teise vooru, mis algab laupäeval, 26. novembril kell 12 Väike-Maarja seltsimajas, pääses 11 lauljat. Lõppkontserdil, mis algab Väike-Maarjas pühapäeval, 27. novembril kell 14, laulab neist kuus paremat. Kõik voorud toimuvad klaveri saatel ja on publikule avatud. Sündmuse otseülekanded on jälgitavad YouTube'is.

Vello Jürna oli eesti ooperilaulja, rahvusooper Estonia solist. Konkurss toimub traditsiooniliselt Vello Jürna kodukohas Väike-Maarjas, seda korraldavad 2020. aastast Väike-Maarja Muusikaselts ja Opera Veto koostöös Vello Jürna perekonna ning Väike-Maarja vallavalitsusega.  

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles