Maakonna vundamendiks on siinsed ettevõtjad

Copy
Aarne Leisalu.
Aarne Leisalu. Foto: Maarius Suviste

Lääne-Virumaa on rahvaarvult ja sisemajanduse koguproduktilt viiendal kohal, vähem linnastunud maakondade hulgas selge liider, ekspordinäitajatelt elaniku kohta kolmandal kohal Eestis. See on eelkõige maakonna tublide ettevõtjate teene. Nemad loovad väärtust oma klientidele, kuid on ka maakonna sotsiaalmajandusliku seisundi ning elanike heaolu vundamendiks ning väärivad sügavat tunnustust.

Maakonnal on tugevad eeldused sotsiaalmajanduslikud langustrendid soodsaks pöörata: logistiline asend on soodne ning taristu üks paremaid; ettevõtluse mitmekesisus, maavarade rikkus, tugevad brändid, tunnustatud omatooted ja oluline ekspordimaht võimaldavad eri tegevusalade vastastikku rikastavat arengut; arvestatav turismi- ja teenusmajanduse kasvupotentsiaal; soodus sotsiaalne foon ettevõtluseks ja tööstuse arenguks …

Arengueelduste rakendamise võtmeks on ettevõtete lisandväärtuse kasv tehnoloogilise moderniseerimise, tööjõuga parema kindlustamise ning ettevõtetevahelise koostöö kaudu, aga eelkõige efektiivsem ressursikasutus ringmajanduse initsiatiivide rakendamise kaudu kolmnurgas ettevõtlus – avalikkus – avalik võim.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles