Hapukapsaleib vürtsitab sügist ja jõuluaega

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Lääne-Virumaa aasta toidutoote nominendi Päts OÜ (Pätsi Sahver) hapukapsaleib viib keele alla.
Lääne-Virumaa aasta toidutoote nominendi Päts OÜ (Pätsi Sahver) hapukapsaleib viib keele alla. Foto: Ain Liiva

Lääne-Virumaa aasta toidutoote nominendi Päts OÜ (Pätsi Sahver) hapukapsaleib seob uudsel viisil Eesti traditsioonilisi maitseid, et pakkuda mekkijale mõnusat elamust. Pätsi Sahvri eestvedaja Kaja Hallik rääkis, et hapukapsaleiva loomine käis väga lihtsalt. “On olemas meile meelepärased komponendid ja tuli idee eestlastele omaste toiduainetega katsetada,” ütles ta. Kaja Halliku sõnul soovivad nad pakkuda klientidele uusi maitseid ja üllatusi. “Hapukapsaleib kindlasti on seda,” lausus ta. “Tuttavad komponendid kokku moodustavad huvitava maitse.”

Kaja Hallik nimetas, et tegu on maheda, veidi sepikut meenutava tootega, millele annavad huvitava nüansi köömned. “Hapukapsaleib sobib rohkem sellisesse ilma, nagu on praegu, see on rohkem sügise- ja talvetoode, mille maitse pakub sööjale üllatust. Väga hea on see leib röstitult, nii saab hapukapsas veel ühe nüansi juurde.” Ta lisas, et hapukapsaleivale on tulnud ostjatelt väga palju head tagasisidet.

Leiva autor Heiki Hallik ütles, et uued tooted sünnivad enamasti nõnda, et kui pagaril on kõht tühi, vaatab ta, mis toiduained on käepärast. Seekord olid leivataigen, hapukapsas, seemned ja köömned. “Paned asjad kokku. Kui meeled ja mõtted on lahti ja julged eksperimenteerida, eks ta nii tulebki. Mõni asi ei kõlba süüa ka, aga kui tunned, et endale mekutamiseks kõlbab, ehk meeldib ka mõnele kliendile,” rääkis Heiki Hallik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles