Pisipoeg andis tõuke mööblifirma loomiseks

Merly Raudla
Copy
Wofu sai alguse sellest, et Signe Sabas ja Mart Rebane ei leidnud oma pojale sobivat lauda ja tooli ning pereisa meisterdas talle ise ägeda komplekti.
Wofu sai alguse sellest, et Signe Sabas ja Mart Rebane ei leidnud oma pojale sobivat lauda ja tooli ning pereisa meisterdas talle ise ägeda komplekti. Foto: Marianne Loorents

Väike-Maarja külje all Liivakülas elavad Mart Rebane ja Signe Sabas ei leidnud poeg Ronile sobivat mööblit ja kuldsete kätega pereisa ehitas ise lapsele sobivas mõõdus laua ning jänkukõrvadega tooli. Ühe tooli pani müüki. Soovijaid oli aga nii palju, et rajada tuli mööblivabrik.

Puidust lastemööblit käsitööna valmistav ettevõte Wofu OÜ saab märtsis kahe aasta vanuseks ja poeg Ron, kelle jaoks esimesed mööbliesemed tehti, kolmeseks. Selle aja jooksul on tootevalikusse lisandunud lastetoamööblit alustades lauast ja toolidest ning lõpetades voodi ja seinariiuliga.

Ema Signe Sabas selgitas, et kui poeg sai aastaseks, oli talle tarvis sobivas mõõdus lauda ja tooli, kus laps saaks mugavasti meisterdada ja joonistada. Piirangute ajal ei olnud väikese lapsega poodides käimine nii iseenesestmõistetav kui praegu. Veebipoodides ei hakanud perel samuti midagi sobivat silma. Kuna parasjagu vaba aega oli, näitas pereema pereisale hoopis pildi pealt lahedat jänesekõrvadega tooli ning Mart Rebane võttis kätte ja meisterdas samasuguse ise valmis. “Esimene tool ei tulnud päris selline välja ja tahtsime veel katsetada. Esimese panime müüki ja see osutus väga populaarseks,” ütles Sabas. Kuna käsi oli juba soe, tegigi pereisa mööblit müügiks juurde.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles