Ingely Laiv-Järvi pärjati aasta interpreediks

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Ingely Laiv-Järvi on Rakvere muusikakooli kasvandik.
Ingely Laiv-Järvi on Rakvere muusikakooli kasvandik. Foto: Mait Jüriado

Eesti Interpreetide Liidu preemia "Aasta interpreet" üks tänavusi laureaate on Haljalast pärit oboemängija Ingely Laiv-Järvi. 

Eesti Interpreetide Liidu algatatud ja tänavu juba neljandat korda välja antav preemia "Aasta interpreet" tänavused laureaadid on säravad, virtuoossed ning eduka loomingulise aastaga interpreedid: viiuldaja Hans Christian Aavik, oboemängija Ingely Laiv-Järvi ja kitarrist Kirill Ogorodnikov.

Interpreetide liidu juhatuse esimees Henry-David Varema ütles, et kõik tänavused laureaadid on erakordsed interpreedid, kes esindavad erinevate instrumentalistide väga kõrget taset. "Oboemängija Ingely Laiv-Järvi on särav artist, kelle tundlik mäng ja interpretatsioon haarab esimesest noodist," sõnas ta. 

Klassikaline kitarrist Kirill Ogorodnikov on Varema sõnul pühendunud eesti muusika esitaja ja hinnatud esineja kõikide kontserdikorraldajate poolt, viiuldaja Hans Christian Aaviku tippinterpreedi teekond on alles ees ja 2022. aasta oli vaid esimene märgiline sellel teel.

"Saame koos rõõmustada, et Eestil on nii häid interpreete, keda lisaks Eesti lavalaudade on võimalik nautida mujal. Tänavu aasta oli ka Eesti interpretatsioonikunstile tähelepanuväärne. Mitmed Eesti interpreedid saavutasid mainekatel rahvusvahelistel konkurssidel kõrgeid tulemusi. Rahvusvahelised mainekad konkursid on nagu rahvusvahelised spordivõistlused, ja et nendel kõrgeid tulemusi saada, peab järjepidevalt harjutama ja jõudma rahvusvahelisele tipptasemele," rääkis Varema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles