Süüdimatu jõhker peksja vajab abi

Toomas Herm
, ajakirjanik
Copy
Abi vajavad nii alaealised peksjad kui ka nende ohvrid.
Abi vajavad nii alaealised peksjad kui ka nende ohvrid. Foto: Ants Liigus

See ei ole ajalehekuulutus, vaid kui jõhker peksja ei ole oma vanuse tõttu kriminaalkorras vastutav, siis on ta ametivõimude silmis hädas ja teda tuleb aidata. Selleks on mitu võimalust ning temaga tegelevad peamiselt omavalitsus ja politsei. Hädas on ka ohver, kellega samuti tegeldakse.

Kui alaealine kedagi peksab, siis saab teda kriminaalkorras vastutusele võtta alates 14. eluaastast. Rakvere politseijaoskonna piirkonna grupijuht Kristi Rist rääkis, et kui näiteks 13-aastane paneb toime kehalise väärkohtlemise, nagu hiljuti juhtus Vinni-Pajusti gümnaasiumis, küsitleb politsei alustuseks põhjalikult kõiki asjaosalisi ja tunnistajaid, et välja selgitada, mis ja miks täpselt juhtus. "Alaealiste puhul teavitame alati ka lapsevanemaid, olenemata, kas laps on kannatanu või teo toimepanija," sõnas Rist. Samuti teavitab politsei lapse abivajadusest omavalitsust. Rist lisas, et peksmisjuhtumite puhul vajavad abi nii peksja kui ka ohver.

Politsei selgitab koos omavalitsuse lastekaitsetöötajatega lapse tausta, et otsida võimalusi, kuidas saaks konkreetset last aidata. Mõistagi on protsessi kaasatud lapsevanemad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles