Riik plaanib eraldada jalgpallihallide rajamiseks lisaraha

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Perepäev Viljandi jalgpallihallis.
Perepäev Viljandi jalgpallihallis. Foto: Elmo Riig

Kultuuriministeerium plaanib ehitushindade kallinemise tõttu toetada täiendavalt Kuressaarde, Pärnusse, Rakverre ja Paidesse jalgpallihalli rajamist. Alates 2020. aastast on selleks eraldatud toetust 12 omavalitsusele, igaühele 1,5 miljonit ehk kokku 18 miljonit eurot.

Kultuuriministeerium on teinud ettepaneku eraldada 2023. aasta kultuurieelarve regionaalsetest investeeringutest jalgpalli- ja võimlemishalli rajamiseks 1 miljon eurot lisaraha Kuressaarele, samuti 1 miljon eurot lisaraha Paidele. Jalgpallihalli rajamisest loobunud Jõhvi tagastatud 1,5 miljonit eurot jagatakse pooleks samal aastal toetust saanud Pärnu ja Rakvere vahel.

Rakvere jalgpallihalli ja selleks vajaliku taristu ehituseks tehtud riigihankest selgus, et kogu kompleksi rajamine läheks koos käibemaksuga maksma ligi 3,9 miljonit eurot, mida on oluliselt enam kui esialgu kavandatud 2,2 miljonit eurot. "Kuna riik omavalitsusele ehituse kallinemist ei kompenseeri, otsustas Rakvere linnavalitsus finantsvahendite puudumise tõttu riigihanke pakkumised tagasi lükata ja leida halli rajamiseks uue lahenduse," sõnas Rakvere linnapea Triin Varek oktoobris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles