Koolituskursus toob endised tervishoiutöötajad tagasi erialasele tööle

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Meditsiiniõde Svitlana Ukrainast Põhja-Eesti regionaalhaigla EKG-kabinetis.
Meditsiiniõde Svitlana Ukrainast Põhja-Eesti regionaalhaigla EKG-kabinetis. Foto: Eero Vabamägi

Aasta lõpuni saab kandideerida koolituskursusele "Õed tagasi tervishoidu". Oodatud on kõik kunagi õe, ämmaemanda või velskri õppe läbinud, kes pole registreeritud tervishoiutöötajate riiklikus registris või on registris, kuid pole sel alal töötanud alates 2015. aasta 1. veebruarist.

Õppetöö toimub poole aasta jooksul sessioonidena, tänu millele saab koolitusel osaleda töötamise kõrvalt. Kõikidele osalejatele makstakse stipendiumi, koolitust rahastab sotsiaalministeerium. Kursuse lõpus teooria- ja praktikaeksami sooritamise järel kantakse osalejad tervishoiutöötajate registrisse ning neil on võimalik naasta erialasele tööle tervishoidu.  

Tervise- ja tööministri Peep Petersoni sõnul on kursus "Õed tagasi tervishoidu" olnud tänu poolte heale koostööle edukas projekt. "Tartu ja Tallinna tervishoiu kõrgkoolid on teinud tänuväärset tööd projekti vedamisel. Aastate jooksul oleme tervishoidu tagasi saanud üle 200 õe ja iga õde Eestis on hindamatu väärtusega," ütles minister Peep Peterson. "Tunnustan ka õdesid, kes on võtnud või plaanivad võtta ette tee ja läbida koolitus ning soovivad taas töötada sellel tähendusrikkal kutsealal." 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles