Sopranist bassini. Inimhäälte võluvõistlus

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Vello Jürna konkursil pärjatud: Kristjan Häggblom (vasakult), Brigitta Listra, Brett Pruunsild, Kadri Kõrvek, Yixuan Wang, Kadi Jürgens, Annabel Soode ja Rael Rent. Lauljate tase oli kõrge ning hindajate arvates võinuks auhindu ja auhinnatuid olla enamgi.
Vello Jürna konkursil pärjatud: Kristjan Häggblom (vasakult), Brigitta Listra, Brett Pruunsild, Kadri Kõrvek, Yixuan Wang, Kadi Jürgens, Annabel Soode ja Rael Rent. Lauljate tase oli kõrge ning hindajate arvates võinuks auhindu ja auhinnatuid olla enamgi. Foto: Alari Tammsalu

Väike-Maarja seltsimaja kajas kaunitest aariatest ja hingestatud lauludest. Vokalistide konkurss, kus laulukunstis võtsid mõõtu noored ooperihääled, kujunes tihedaks ja tuumakaks.

Kaheks päevaks sai Väike-Maarjast Eesti ooperipealinn. Säravad tulevikutähed astusid publiku ja hindajate ette Vello Jürna nimelisel vokalistide konkursil. Konkurents osutus tihedaks ning hindajatel võttis aega, et võidukolmikus, mis osutus hoopis nelikuks, selgusele jõuda.

Noorte lauljate võrdsele tasemele viitas tõik, et teise vooru saanud 11 lauljast valiti finaali kaheksa, mitte kuus vokalisti nagu esialgu kavas. Finaalis laulsid Kristjan Hägg­blom, Kadri Kõrvek, Brigitta Listra, Kadi Jürgens, Yixuan Wang, Annabel Soode, Brett Pruunsild ja Rael Rent.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles