Eesti Segakooride Liit tähistab emakeelepäeva Rakveres

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Virumaa Poistekoor.
Virumaa Poistekoor. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

On saanud kenaks traditsiooniks, et emakeelepäeval korraldab Eesti Segakooride Liit koorikontserdi ühes Eestimaa paigas. Käesoleval aastal on selleks Rakvere, kontsert toimub 14. märtsil kell 19 Rakvere Rahvamajas.

Kontserdil astuvad üles Virumaa Poistekoor, Lehtse Kammerkoor, Kammerkoor Solare, Segakoor HUIK! ja Musamari Segakoor. Lähtuvalt traditsioonist on kavas vaid Eesti autorite teosed emakeelsetele tekstidele. Päevakohase sõnavõtuga esineb Ingrid Rüütel, kontserti juhib Lauri Kaldoja.

Üheksas Eesti Segakooride Liidu emakeelepäeva kontsert toimub Rakvere Rahvamajas 14. märtsil algusega kell 19, kontsert on publikule tasuta.

Kontserti aitavad korraldada: Eesti Kultuurkapitali Lääne-Virumaa ekspertgrupp, VIROL ja Rakvere Kultuurikeskus.

Eesti Segakooride Liit on korraldanud emakeelepäeva kontserte kaheksa aastat: 2004. aastal Estonia kontserdisaalis, 2005. aastal Tartu Ülikooli aulas (Spetsiaalselt selleks ürituseks telliti Urmas Sisaskilt kooripoeem Einar Laigna tekstile “Emakeel”), 2006. aastal Jõhvi Kontserdimajas, 2007. aastal Pärnu Kontserdimajas, 2008. aastal Rapla Kultuurikeskuses, 2009. aastal Võru kultuurimajas Kannel, 2010. aastal Viljandi Pärimusmuusika Aidas, ja 2011. aastal Haapsalu kultuurimajas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles