Nooreks muusikuks sai 15-aastane klaverimängija Kadrina kunstidekoolist

Merly Raudla
Copy
Konkursi võitjad Veronika Balakar (vasakult), Emilia Lebedeva ja Georgi Samarski.
Konkursi võitjad Veronika Balakar (vasakult), Emilia Lebedeva ja Georgi Samarski. Foto: Erakogu

Jõhvi kontserdimajas teisipäeval toimunud Virumaa muusika- ja kunstikoolide õpilaste konkursil "Virumaa noor muusik 2022" pälvis tiitli Ukrainast pärit Veronika Balakar, 15-aastane klaverimängija Kadrina kunstidekoolist.

"Konkursil üllatasid žüriid mitmedki noored anded," ütles žürii esimees Pille Lill ja lisas, et selle aasta noor muusik on pärit Ukrainast, neiu saabus Eestisse koos oma õe ja klaveriõpetajaga kohe sõja puhkedes.

Žürii andis välja rahalised preemiad noortele muusikutele ja nende õpetajatele. Esikoha pälvis 15-aastane pianist Veronika Balakar Kadrina kunstidekoolist (õpetaja Marharõta Bõrsan). Teist ja kolmandat kohta jagasid noor laulja, 10-aastane Emilia Lebedeva Ahtme kunstide koolist (õpetaja Rena Bõkova) ja 14-aastane kitarrist Georgi Samarski (õpetaja Inga Tagirova). Lisaks andis žürii välja kaks rahalist eripreemiat: need said kõige noorem osaleja, 9-aastane klaveriõpilane Keitrin Peetso Viru-Nigula valla muusikakoolist ja 14-aastane tromboonimängija Kerdu Prits Rakvere muusikakoolist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles