RMK Sagadi metsamuuseumi uus näitus kutsub kulgema metsasele teekonnale

Merly Raudla
Copy
Virtuaalreaalsuse prillid tulevad appi, et näidata metsa rolli kliimamuutuste leevendajana ning puitu hubase elukeskkonna loojana.
Virtuaalreaalsuse prillid tulevad appi, et näidata metsa rolli kliimamuutuste leevendajana ning puitu hubase elukeskkonna loojana. Foto: Jarek Jõepera

Täna avatakse RMK Sagadi metsamuuseumi uus püsinäitus "Metsane teekond", kus saab proovile panna nii oma teadmisi Eesti metsadest kui ka metsaeluga lustlikumas laadis tutvust teha.

Sagadi metsamuuseumi juhi Ain Küti sõnul on eestlaste elu kulgenud ikka metsa toel ning metsa mitmekülgseid kasutusvõimalusi ja tähtsust meie identiteedis avab ka uus näitus. "Mets on meie elutunnetust, igapäevaseid toimetamisi ja ka majanduselu mõjutanud sajandeid," ütles muuseumi juht ja lisas, et näitusel saab heita pilgu minevikku, aga ka palju võimalusi pakkuvasse tulevikku.

Näiteks saab külastaja oma käega katsuda ja silmaga veenduda, kui paljud meid ümbritsevatest asjadest on seotud puiduga ning mis suunas puiduvaldkond areneb. Käsitletakse ka metsa rolli kliimamuutuste leevendajana ning puitu hubase elukeskkonna loojana. Viimase teema avamisel tulevad appi virtuaalreaalsuse prillid ning näituse külastaja saab koos Tõnis Niinemetsaga teha kiirrännaku eri ajastu puitmajades – alustades püstkojast ja lõpetades moodsa ristkihtpuitmajaga. Ka on võimalik Tõnis Niinemetsa südikal juhendamisel proovida teha järgi loomahääli ning tuletada meelde looduses liikumise etiketti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles