Omavalitsuste otsustamisõigus riigimetsa asjus suureneb

Merly Raudla
Copy
Valitsus otsustas riigikogusse saata metsaseaduse ja planeerimisseaduse muudatused, mis määravad, kellega ja kuidas metsamajandamistöid kogukonnametsades planeerida ja kooskõlastada.
Valitsus otsustas riigikogusse saata metsaseaduse ja planeerimisseaduse muudatused, mis määravad, kellega ja kuidas metsamajandamistöid kogukonnametsades planeerida ja kooskõlastada. Foto: Arvo Meeks

Valitsus otsustas riigikogusse saata metsaseaduse ja planeerimisseaduse muudatused, mis määravad, kellega ja kuidas metsamajandamistöid kogukonnametsades planeerida ning kooskõlastada.

Keskkonnaminister Madis Kallas selgitas, et metsaseaduse muudatus annab kohalikule omavalitsusele senisest suurema rolli kogukonnametsade tuleviku üle otsustamisel.

“Metsaalad, mille metsamajandamistööde planeerimisse tuleb kaasata kohalik kogukond või elanikud, saab määrata nüüd kindlaks juba üldplaneeringuga,” kõneles keskkonnaminister ja lisas, et kui see pole üldplaneeringuga võimalik, on kohaliku omavalitsuse volikogul võimalik määrata alad planeeringut koostamata. Sellisel juhul tehakse see kohalike arvamust küsides. Igal juhul tähendab muudatus kohalikele omavalitsustele suuremat otsustusvõimalust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles