Kohalikud omavalitused saavad toetust sotsiaalkorterite soetamiseks ja remontimiseks

Merly Raudla
Copy
Kohalikud omavalitsused saavad taotleda toetust, soetamaks ja renoveerimaks sotsiaalkortereid, mida saab pakkuda esmalt Ukraina sõjapõgenikele.
Kohalikud omavalitsused saavad taotleda toetust, soetamaks ja renoveerimaks sotsiaalkortereid, mida saab pakkuda esmalt Ukraina sõjapõgenikele. Foto: Arvo Meeks

Riigihalduse minister Riina Solman allkirjastas määruse, mille alusel saavad kohalikud omavalitsused taotleda toetust, soetamaks ja renoveerimaks sotsiaalkortereid, mida saab pakkuda esmalt Ukraina sõjapõgenikele. Hiljem saavad omavalitsused pakkuda neid elamispindu teistele abivajajatele.

Minister Riina Solman selgitas, et inimesed, kes on sõjakoleduste eest pääsemiseks otsustanud jääda ajutiselt Eestisse elama, vajavad elamisväärseid elutingimusi.

"Täna ei pruugi sobivaid elamispindu enam palju järel olla," ütles Solman. See ei tähenda, et Eestis oleksid elamispinnad otsa saanud, vaid pigem seda, et ruume oleks vaja omavalitsustel kas remontida või hankida neid juurde eraomanike käest. Kui Ukraina sõjapõgenikud on lahkunud, on võimalik omavalitsusel riigi toel korda tehtud kortereid näiteks õpetajatele ja arstidele üürile anda, mis on üheks argumendiks tööle asumisel maapiirkondadesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles