Z-tähega jõuluehe Rakvere kuusel ei ole tegelikult sõjaõhutaja

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Esimesel pilgul ripub Rakvere jõulukuusel Vene sõjardite lemmiksümbol Z, kuid tegelikult kuulub see kujutis rahumeelsele autohuviliste grupile.
Esimesel pilgul ripub Rakvere jõulukuusel Vene sõjardite lemmiksümbol Z, kuid tegelikult kuulub see kujutis rahumeelsele autohuviliste grupile. Foto: Ain Liiva

Keegi "naljahammas" on tõsiselt vaeva näinud, et Rakvere Keskväljaku kuusele kinnitada "jõuluehe", mis küsimusi tekitaks ja vaenu külvaks. Tegelikult kuulub fotol nähtav logo Facebooki venekeelsete autohuviliste kogukonnale EZ-дуны ja see oli kasutusel juba ammu enne Venemaa-Ukraina sõda. 24. veebruaril lisas kogukond logole sinimustvalge värvikombinatsiooni.

Esimesel pilgul tekitab puidust lumehelves ja sellel selgelt nähtav Z-täht hämmingut küll – miks selline vidin ripub Rakvere jõulukuuse küljes? Ja see ei ole sinna sattunud juhuslikult, vaid paigutamise ja kinnitamisega on ikka vaeva nähtud.

Facebooki grupp EZ Duny (EZ-дуны) on tegelikult juba üheksa aastat vana ja ka sümboolika on ammu kasutusel. Grupi liikmed kasutavad seda logo kujutavaid kleepse ka oma autodel ja pärast sõja algust tekitasid Z-tähed üksjagu arusaamatust. Teemast on pikemalt kirjutanud venekeelne Postimees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles