Kõrgemäe rada ootab lund ja suusatajaid

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Kümmekond talispordientusiasti haarasid pühapäeval võsalõikurid ja labidad ning tegid Kõrgemäe raja talveks korda.
Kümmekond talispordientusiasti haarasid pühapäeval võsalõikurid ja labidad ning tegid Kõrgemäe raja talveks korda. Foto: Rakvere Vald

Tõrma Kõrgemäel valmistati pühapäeval talgute korras ette lõik, mis viib rajaotsad kokku üheks suusaringiks. Nüüd mahub seal töötama rajamasin, korraliku lumekihi tekkimisel saab sõita nii uisu- kui ka klassikasammu.

Rakvere valla eestvedamisel tehti Kõrgemäel enne talve tulekut kopaga pinnasetöid. Lõpptulemusena on taastatud suusaring selle kunagises hiilguses. Raja pikkus on kolm kilomeetrit, laius neli kuni kuus meetrit ja kohati rohkemgi.

Möödunud neljapäeval sotsiaalmeediasse tehtud postituses kutsuti hooldustöödele abikäsi. Pühapäeva hommikul kogunes talgutele kümmekond vabatahtlikku, kes nelja võsalõikuri ja labidatega puhastasid võsast ja tasandasid umbes 400-meetrise lõigu. Käed panid külge mitu Rakvere rattaklubi Siplased liiget – multisportlased, kes suvel rattasadulas, talvel suuskadel rada aktiivselt kasutavad. Ühine aktsioon võttis aega umbes kolm tundi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles