Juhtkiri: raha kaob peost

Virumaa Teataja
Copy
Virumaa Teataja.
Virumaa Teataja. Foto: Meelis Meilbaum

Tänavused jõulud tulevad teistmoodi kõigil. Vaesed on ikka vaesed, paljud neist veel vaesemad, keskklassigi aga pitsitab kulude kasvamise hirm. Muidu pühade ajal laialt jagatud jõulupreemiatest tuleb paljudel suu puhtaks pühkida. Mida pole, seda pole.

Jõulud on aga kulutamise aeg paratamatult. Eriti suurtel peredel, kui katta tuleb pühadelaud ning jõuluvana kingikottigi miskit sokutada. Lisaks kulutused kooli- ja lasteaialaste väljasõitudele. Kuidas siis hakkama saada, kui sedasama kokkuhoitavat raha sööb teisest otsast inflatsioon?

Raha põleb ning lõpmatuseni sukasäärde koguda pole otstarbekas. Muidu juhtub nii, et summa eest, millega oleks kunagi saanud auto osta, võib kogumise tuhinas aastate pärast jalgratta soetada. Kindlasti tasub osta kvaliteetset toitu, isegi kui see on kallis. Pigem tarbida vähem ja kvaliteetsemat kui palju ja kahtlase väärtusega toidukaupa. Kui kvaliteetne, lihast tehtud vorst või sink on liiga kallis, siis pigem jätta seekord ostmata ning panna lauale midagi muud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles