Inimese teekond jõuab Rakverre

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
”Inimese teekond” Jaani kirikus: Triinu Taul, Üllar Saaremäe, Jaan Sööt.
”Inimese teekond” Jaani kirikus: Triinu Taul, Üllar Saaremäe, Jaan Sööt. Foto: Festival Hingede öö

Näitleja Üllar Saaremäe ja muusik Jaan Sööt tähistavad Karl Ristikivi 110. sünniaastapäeva ja luulekogu “Inimese teekond” ilmumise poolsajandit teose ettekandmisega. Lauljana kutsuti teekonnale kaasa Triinu Taul ning häälena on neljandaks ränduriks Juhan Viiding. Lavastus valmis festivaliks “Hingede öö” Tartus.

Üllar Saaremäe rääkis, et “Hingede öö” on küll muusikafestival, aga seekord taheti teemasid sulatada ning korraldaja Juhani Jaeger arvas, et sinna sobiks luulelavastus. “Kui on festival “Hingede öö”, jooksis mulle kohe Ristikivi ette,” ütles Saaremäe. Ta mainis, et temal ja Jaan Söödil oli mõte Ristikivi luulelavastusest tiksunud peas juba mõned head aastad ning väikese katkendi tulevasest Ristikivi kavast esitas ta koos Jaan Söödiga mõne aasta eest Rakvere teatri laval VIROL-i (Lääne-Viru Omavalitsuste Liit) korraldatud Eesti riigi aastapäeva vastuvõtul. “Nüüd, kui kokku said ettepanek festivali poolt ja meie mõte, tuli see ära teha,” ütles Saaremäe.

Lavastust plaaniti kanda ette üks kord Tartus Jaani kirikus. “Kuna Jaani kirikus võeti kava vastu hinge kinni pidades, mõtlesin, miks ma oma kodukandi ilma jätan,” lausus Üllar Saaremäe. Kohtumine luules ja muusikas “Inimese teekond” jõuab 19. detsembril Rakvere Kolmainu kirikusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles