Eru rannas tegutses nahaalne kalavaras

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Enno Keskküla näitab Eru rannas lõhutud ujuvvõrku, millest kala on ilmselt välja lõigatud.
Enno Keskküla näitab Eru rannas lõhutud ujuvvõrku, millest kala on ilmselt välja lõigatud. Foto: Ain Liiva

Haljala vallas Joandu külas elav rannakalur on tänavu mitu korda seisnud tühja võrgu ees. Mitte et kala meres ei oleks. Tema sõnul on kellegi kuri käsi tema võrkudest kala välja lõiganud. Viimati lausa nii peenelt, et mees on süüdlastena välistanud hülged, saarmad ja kormoranid.

Sügisel pani Enno Keskküla võrgud merre Vihasoo randa. Seal olid kohalike võrgud juba ees – tema sõnul 10 kuni 12 võrku järjest –, nii et enda omad pani ta neist veidi eemale. "Esimesel korral sain kala kätte, aga teisel, kolmandal ja neljandal korral lõigati kala välja, siis ma enam sinna ei pannud," rääkis mees. Kedagi ta konkreetselt ei süüdista, kuid spekuleerib siiski: "Võibolla keegi ei taha, et tuleks sinna võõras inimene püüdma. Siis läksingi Eru randa, seal hea rahulik."

Eru rannas kordus sama lugu veelgi kentsakamalt. Võrku vaatama minnes avastas ta, et see oli lahti lõigatud lausa kahe meetri ulatuses, ülevalt ja alt, sirgelt kahelt poolt äärest. "Neljakandiline auk ei saa võrku kuidagi tekkida," sõnas Keskküla. "Kui hüljes või keegi muu loom läheb, tuleb võrku üks suur auk ja ta võtab sealt kala ära."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles