Unustusse vajunud äpp aitab elu paremaks muuta

Toomas Herm
, ajakirjanik
Copy
Rakvere linnavolikogu esimees Mihkel Juhkami peab teavitussüsteemi "Anna teada" väga heaks tööriistaks, mida saaks info hankimisel kasutada ka ajakirjandus.
Rakvere linnavolikogu esimees Mihkel Juhkami peab teavitussüsteemi "Anna teada" väga heaks tööriistaks, mida saaks info hankimisel kasutada ka ajakirjandus. Foto: Toomas Herm

Kui märkate metsa alla maha visatud prügi või linnas kustunud tänavavalgustuslampi, siis sõltumata asukohast saate sellest telefonitsi teatada asukohapõhisele omavalitsusele.

Rakvere linnavolikogu esimees Mihkel Juhkami rääkis, et teavitussüsteemi "Anna teada" jaoks on kohe eraldi samanimeline telefonirakendus ehk äpp. Seda on lihtne kasutada, sest äppi avades ei ole vaja teha muud kui foto probleemist ja see ära saata. Saab ka pildistamata. Siis tuleb kindlasti tippida probleemi lühikirjeldus. Ja teade läheb sellele omavalitsusele, mille haldusalalt teade saadeti. Kui telefonil on sisse lülitatud asukohamääraja, siis selle järgi näevad ametnikud ka probleemiga seotud täpset kohta. Juhkami sõnul on see näiteks eriti hea metsa ladestatud prügi puhul, sest rämpsuhunnik ei pruugi olla sõiduteele nähtav.

Juhkami ütlusel saab nimetatud teavitussüsteemi vahendusel Rakvere linn 100–200 teadet kuus. Need teated registreeritakse ehk teisisõnu ei jää kuskile kalevi alla. Juhkami tunnistas, et on ka ise umbes kümmekond korda seda äppi kasutanud, kui on märganud linnas kustunud tänavavalgustust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles