Pakiautomaadid saavad pühade ajal korralikult vatti

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Itella pakiautomaatide juures võib aastalõpul kohata abivalmis päkapikke, kes täidavad kappe ja valvavad saadetisi, mis parasjagu kappi ei mahu. Pildil on päkapikk Jaanika Kadrinast.
Itella pakiautomaatide juures võib aastalõpul kohata abivalmis päkapikke, kes täidavad kappe ja valvavad saadetisi, mis parasjagu kappi ei mahu. Pildil on päkapikk Jaanika Kadrinast. Foto: Mart Rauba

Pakiautomaatidest käib kõige enam saadetisi läbi aasta lõpus – alates novembrikuu ostupühadest kuni jõulupühadeni. Eestis on nüüdseks pea tuhatkond eri kullerfirmade pakiautomaati, kuid detsembri keskpaigaks on paljud automaadid ikka ülekoormatud.

Enim koormavad pakiautomaate suured ostupühad. Eesti E-kaubanduse Liidu promotud E-smaspäev on neli korda aastas: iga märtsi-, mai-, septembri- ja novembrikuu esimesel esmaspäeval. Tõelise tramburai käivitab aga 25. november ehk must reede, mil suured allahindlused on e-poodides üle maailma. Ameerika ühendriikides nimetati nõnda tänupühajärgset reedet ja jõuluostlemise hooaja algust, nüüdseks on selle ostupühaga kaasa läinud kogu maailm ning eestlased pole mingi erand. Samal ajal lähenevad jõulupühad ja lisaks e-poodidest kraami tellimisele elavneb pakkide saatmine eraisikute vahel.

"Aastalõpu perioodiga olid võrreldavad ka 2020. ja 2021. aasta märts-aprill, kui valitsesid koroonapiirangud ja e-ostlemine kasvas järsult," ütles Itella kliendikogemuse juht Triin Parmsoo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles