1. jalaväebrigaadis annab homme sõdurivande pea 500 sõdurit

Siim Mihailov
, ajakirjanik
Copy
Kalevi jalaväepataljoni sõdurid lõpurännakul.
Kalevi jalaväepataljoni sõdurid lõpurännakul. Foto: Hardi Liuhka

Reedel, 9. detsembril annab ligi 1000 oktoobris teenistust alustanud ajateenijat eri kaitseväelinnakutes truudusevande, millega vannutakse truudust Eesti riigile. 1. jalaväebrigaadi Tapa ja Jõhvi linnakutes tõotab Eestile truudust ligi 500 sõdurit.

Sõduri baaskursus lõpeb lubadusega ohverdada oma elu Eesti riigi ja siin elavate inimeste nimel. "Need sõnad seovad kümneid tuhandeid reservväelasi, kes on andnud sama tõotust varem, ja tuhandete tulevaste ajateenijatega, kes lausuvad samu sõnu tulevikus. See tõotus teeb Eesti riigikaitse müüri aastast aastasse tugevamaks ja kindlamaks. Selle lubaduse andmine, hoidmine ning vajadusel ka täitmine nõuab julgust ja kindlameelsust. Aga ka oskusi ja teadmisi. Ma soovin sõduritele uudishimu ja sitkust valitud eriala omandamisel, vastupidavust ja tarkust võimalike takistuste ületamisel ning sirget selga ja sõduriõnne, juhuks kui meie kodumaa peaks kaitsmist vajama," ütles 1. jalaväebrigaadi ülem kolonel Andrus Merilo.

2. jalaväebrigaadis vannub käesoleval reedel Võrus Eestile truudust pea 400 ajateenijat. "Sõdurite kehaline võimekus on äärmiselt madal, mistõttu peame väljaõppes järjest rohkem tähelepanu pöörama nende füüsilisele arendamisele. See on oluline, et sõdurid jõuaksid sõjaolukorras lahingupositsioonidele ning seal ka lahinguülesandeid täita," ütles 2. jalaväebrigaadi ülem kolonel Mati Tikerpuu ja tõdes, et aasta viimane sõduri baaskursus näitas ajateenijate kehalise ettevalmistuse parandamise olulisust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles