Koduteater tunnustas Hannes Kaljujärve

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
17.11.2022. Rakvere, Lääne-Virumaa FOTOL: Hannes Kaljujärv, näitleja FOTO: Marianne Loorents/Virumaa Teataja.
17.11.2022. Rakvere, Lääne-Virumaa FOTOL: Hannes Kaljujärv, näitleja FOTO: Marianne Loorents/Virumaa Teataja. Foto: Marianne Loorents

Vanemuise teatri loomenõukogu tunnustas draamapreemiaga näitleja Hannes Kaljujärve. Rakvere teatris on Hannes Kaljujärvel praegu keskne roll kahes lavastuses. 

Eile andis Vanemuise teatri loomenõukogu välja traditsioonilised aastaauhinnad loomingulistele, tehnilistele ja administratiivtöötajatele.

Loomenõukogu draamapreemiaga tunnustati draamanäitleja Hannes Kaljujärve tema rollide eest lavastustes "Galilei elu", "Inspektor tuleb" ja "Tõrksa taltsutus".

Loomenõukogu hinnangul on Hannes Kaljujärv oma töökuse ja loomusega eeskujuks nii esimeses kui ka teises nooruses kolleegidele. Kolleegide sõnul on ta aga legend, kellelt on tohutult õppida, ning sellise näitleja ja isiksuse olemasolu teatris on rikkus.

Hannes Kaljujärv viibis pidulikus sündmuse ajal Rakveres ning talle antud tunnustuse võttis vastu tütar Saara Kaljujärv.

Rakvere teatris mängib Hannes Kaljujärv peaosi Urmas Lennuki lavastuses "Nipernaaditalv" ja Eili Neuhausi lavastuses "Onu Vanja". Varem on ta Rakvere teatris mänginud lavastustes "Arabella ja Taaniel", "Jane Eyre", "Noor Eesti", "Üks pealuu Connemaras" ja "Must prints".

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles