Väike-Maarjas algavad "Kultuuripuu" kohtumised

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Hendrik Toompere lavastas Rakvere teatris näidendi "Kasvatushoone".
Hendrik Toompere lavastas Rakvere teatris näidendi "Kasvatushoone". Foto: Ain Liiva

Väike-Maaraja muuseumis leiab laupäeval, 10. detsembril kell 11 aset esimene "Kultuuripuu" kohtumine, külalisteks on näitlejad Johannes Richard Sepping ja Hendrik Toompere.

​Sarja "Kultuuripuu" üks eestvedajaid Marju Metsman rääkis, et ühisteo "Väike-Maarja kultuuripuu" loomine algas juunis Pandivere päeval, mil Väike-Maarja muuseumisse loodud valla kaardiseinale said kõik huvilised lisada nende arvates kultuuripuusse kuuluvad inimesed. "Praeguseks on kaart päris tihe," märkis ta.

Sel korral on kohtujateks omavahel ja kohtumisele tulnutega näitlejad Johannes Richard Sepping ja Hendrik Toompere. "Mõtestame koos, kuhu asetuvad nemad Väike-Maarja valla kultuuripuus, kuidas on siinne paik neid mõjutanud ja milline on nende tänane side Väike-Maarjaga," ütles Marju Metsman.

"Kultuuripuu" kohtumiste sarja veavad eest Marju Metsman ja Väike-Maarja Muuseumisõprade Selts. ​Esimene kohtumine toimub Väike-Maarja valla aastapäeval. 

​Marju Metsmani sõnul jõuab kultuuripuu koostamise protsess järgmise aasta 20. augustiks veebileheni, millelt leiab infot eri valdkondades toimekalt ja eriliselt tegutsevate Väike-Maarja vallaga seotud inimeste kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles