Pooled lasteaialapsed on haigustega maas

Siim Mihailov
, ajakirjanik
Copy
Tänavusel sügishooajal on ülemiste hingamisteede nakkustesse haigestunud 35 032 ja grippi 380 inimest. Eelmise aasta samal perioodil haigestus ülemiste hingamisteede nakkustesse 49 468 ja grippi 23 inimest.
Tänavusel sügishooajal on ülemiste hingamisteede nakkustesse haigestunud 35 032 ja grippi 380 inimest. Eelmise aasta samal perioodil haigestus ülemiste hingamisteede nakkustesse 49 468 ja grippi 23 inimest. Foto: Sander Ilvest

Terviseamet teatas sel nädalal viiruhaiguste puhangu ägenemisest. Haigestumine ägedatesse ülemiste hingamisteede nakkustesse suurenes selle nädala jooksul 32 protsenti, koroonasse 21 ja grippi 207 protsenti. Rakvere haiglas gripi või koroona tõttu hospitaliseeritud patsiente praegu pole.

Ülemiste hingamisteede nakkustesse haigestunute seas on enim kuni viieaastaseid lapsi, kuid samas on haigestunute lisandumine väikeselaste hulgas peatunud. Rakvere Triinu, Kungla ja Kadrina Sipsiku lasteaiast öeldi, et sel nädalal olid lausa pooled lapsed kodus. Rakvere Rohuaia lasteaed toimetab tavapärases rütmis.

Rakvere Triinu lasteaia direktori Raido Parve sõnul on lapsi rühmades järjest vähemaks jäänud. "Osa on kõhuviiruses ning teisi vaevavad külmetushaigused," rääkis Parve. Sel nädalal käis 203 lapsest kohal sadakond. Lisaks lastele on haiged mõned kasvatajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles