Juhtkiri: Birgit hüüdis tulles

Virumaa Teataja
Copy
Virumaa Teataja.
Virumaa Teataja. Foto: Meelis Meilbaum

Selle juhtkirja valmimise ajal möllab Birgitiks ristitud lumetorm akna taga. Ametkondade ja omavalitsuste kiituseks võib aga öelda, et seekordseks ilmakriisiks oldi varakult valmistunud. Varasematest tormidest ja looduse stiihiast on kõvasti õppust võetud. Vastavad teenistused asusid inimesi varakult hoiatama ja manitsema, linnadest hakati ennetavalt välja vedama lumehunnikuid, et Birgiti ajal maha sadavat lund oleks kuhugi lükata.

Ehkki hommikul tundus, et polegi nii hullu tuisku, oli sõnum, et võite pääseda küll tööle, aga õhtul koju mitte, üsna mõjuv. Oli aega tormiks valmistuda: kel külmkapp tühi, oli eelmisel õhtul jõudnud poes ära käia ja natuke tõsisemalt kriisivarudele mõelda, samuti panna valmis taskulambi ja küünlad ning seada plaane, kuidas kodukontoris tööasju parimal moel korraldada.

Ja see kõik toimis! Lumesahku olid kõik kohad täis. Teedel-tänavatel liiklesid tõesti vaid need, kel hädavajadus. Maanteedel sõites rakendati mõistust ja hoiatati-abistati üksteist. Virumaa Teataja sõitis maakonna teedel kolm tundi ringi ja selle aja jooksul kohtasime näiteks vastu tulevat bussi, mille juht andis tulede vilgutamisega märku tee keskele kuhjunud lumevaalust. Selle aja jooksul sooritati meie autost ainult üks möödasõit. Lumesahkadele anti teed, kui keegi jäigi jalgu, siis anti talle sõbraliku käeviipe saatel aega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles