Kommentaar: suurema palgaga väärtusi ei asenda

, Reitan Convenience Estonia personalijuht
Copy
Age Pettai.
Age Pettai. Foto: Erakogu

Eesti Panga tööjõuturu ülevaate kohaselt oli olukord tööturul tänavu kolmandas kvartalis tugev ning majanduskasvu aeglustumise mõju pole tööturule jõudnud. Eriti valus ning suisa krooniline on tööjõunappus just kaubanduses. Kiire inflatsioon ja kasvav palgasurve ei tee olukorda arusaadavalt lihtsamaks, pigem vastupidi.

Lisaks inimeste puudusele on kaubanduses üks keskseid väljakutseid töötajate pidev liikumine töökohtade vahel. Õigemini pole murekohaks liikumine ise, vaid põhjused, miks seda tehakse. Statistikaameti andmetel oli kassapidaja-klienditeenindaja keskmine töötasu tänavu kolmandas kvartalis 957 eurot ning siit tulenevad ka esmased liikumise põhjused.

Palgainfo Agentuuri ja cvkeskus.ee tööturuuuringust selgus, et enim (30%) mõtlevad töökoha vahetamisele just kaubanduses töötavad inimesed. Seega on alati neid, kes otsivad ise midagi uut või kellele lähenetakse parema pakkumisega. Paraku näen oma igapäevatöös üha rohkem olukordi, kus pärast “paremat pakkumist” jõutakse mõne kuu või aasta möödudes ringiga vanasse kohta tagasi. Selgub, et parem ei osutunudki nii heaks, kui alguses tundus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles