Politseilt saab musta jõulukaardi 31 läänevirulast

Toomas Herm
, ajakirjanik
Copy
Politsei saadab saririkkujatele musta jõulukaardi.
Politsei saadab saririkkujatele musta jõulukaardi. Foto: PPA kommunikatsioon

Politsei- ja piirivalveamet pani tänavu posti 551 musta jõulukaarti, mis on mõeldud neile, kes on käesoleval aastal pannud liikluses toime neli või rohkem süütegu. Meie maakonnas saab kaardi 31 saririkkujat.

Kaardisaajate arv on 150 inimese võrra väiksem kui eelmisel aastal ja teist aastat järjest on korduvrikkujate arv vähenemas. Ka väheneb nende inimeste hulk, kes saavad kaardi mitmendat korda. Tänavu saab 63 inimest kaardi teist ning 22 kolmandat järjestikust aastat.

Politseikolonelleitnant Sirle Loigo sõnul on rõõmustav näha, et suurem osa kaardisaajaid leiavad selle enda postkastist vaid ühel aastal. "Musta jõulukaardi eesmärk on panna liiklushuligaane mõtlema oma tegude ohtlikkuse üle. Tänavused kaardisaajad on teadlikult ja tahtlikult rikkunud liiklusreegleid ning pannud seeläbi korduvalt ohtu enda ja teiste elu. Sellise hoolimatu käitumise tagajärjel võib keegi liikluses raskelt viga või koguni surma saada," rääkis Loigo. Näiteks 55 korduvrikkujat põhjustasid viimase aasta jooksul 69 liiklusõnnetust, milles said 23 inimest raskelt vigastada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles