Ilutulestikumüüjad käibe üle ei kurda

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Rakvere Vaala keskuses Pariisi Tulede müügipunktis esimest aastat tulevärki müüv Agnes leiab, et paugud ja tulevärk käivad pühade juurde.
Rakvere Vaala keskuses Pariisi Tulede müügipunktis esimest aastat tulevärki müüv Agnes leiab, et paugud ja tulevärk käivad pühade juurde. Foto: Ain Liiva

Ilutulestikumüüjatele on algamas aasta magusaim aeg. Aina enam omavalitsusi jätab aastavahetusel suure tulevärgi tegemata, see on pannud aga inimesi varuma rohkem paugumoona isiklikuks kasutamiseks.

Rakveres müüvad ilutulestikuvahendeid aasta ringi kauplus Pariisi Tuled ja mitu Eesti suurima pürotehnikaettevõtte Arnika müügipunkti. Aasta viimasel kuul tekitavad mõlemad müügipunkte juurde ning turule tuleb ajutiste müügipunktidega kolmas suurem pürotehnika pakkuja Hansa Ilutulestikud. Reeglina leiab pauguleti igast suuremast ostukeskusest.

Ilutulestik ei meeldi kõigile. Kui pürotehnikaletid detsembris avatakse, hakkab sotsiaalmeediasse ilmuma postitusi alaealistest, kes teevad pauku sobimatutes kohtades. Üheks kõnekamaks argumendiks, mida nimetavad ka tulevärgi ära jätnud omavalitsused, on see, et valjud kärgatused traumeerivad koeri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles