Raamatukogude eriline aasta: Mirkost lugemisbingoni

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Lääne-Virumaa keskraamatukogu direktor Kaili Õunapuu-Seidelberg juhib Rohuaia lasteaia laste retke raamatukogude aastast liikumisaastasse.
Lääne-Virumaa keskraamatukogu direktor Kaili Õunapuu-Seidelberg juhib Rohuaia lasteaia laste retke raamatukogude aastast liikumisaastasse. Foto: Kristel Mänd

Raamatukogu tundub nii enesestmõistetav. Astud sisse ja lahked inimesed leiavad nii vajaliku teose kui ka igale küsimusele vastuse. Eile lõppes raamatukogudele pühendatud aasta. Mida tõi aasta kogudele ja lugejatele?

Aasta 2022 oli raamatukogurahvale eriline. Raamatukogudele pühendatud aastal tutvustati raamatukogude traditsioonilist tööd, samuti paljusid uusi rolle. Väga töisel ja ettevõtmistest rikkal aastal keskenduti pigem rõõmu- kui murekohtadele.

Lääne-Virumaa keskraamatukogu direktor Kaili Õunapuu-Seidelberg ütles, et riiklik raamatukogude aasta täitis head eesmärki tõsta raamatukogusid esile ning andis võimaluse koos rääkida, mida raamatukogud teevad, ning teha ühiseid asju. “Oli üksjagu suurprojekte, mida tehti üle Eesti samal ajal. Selles mõttes oli kordaläinud aasta,” nimetas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles