Vastukaja: Rakvere vanalinnas põles igal kolmandal-neljandal päeval

Aivar Ojaperv
, ajakirjanik
Copy
Tuletõrjujad 1990-ndate alguses. Kaks meest kasutavad hingamisaparaati, seljas kast hapnikuballooniga. Meeste seljas olevad riided ei andnud tule eest suurt kaitset.
Tuletõrjujad 1990-ndate alguses. Kaks meest kasutavad hingamisaparaati, seljas kast hapnikuballooniga. Meeste seljas olevad riided ei andnud tule eest suurt kaitset. Foto: Malev Toom

Pärast eelmise nädala rubriigi Viru Sõna artikli “Teiselt korruselt alla hüpanud inimesi püüti tekkidega” ilmumist võttis toimetusega ühendust Viljar Liiva, kes oli 1990. aastal Rakvere tuletõrjekomando neljanda vahtkonna ülem.

Nädal tagasi kirjutasime, et Rak­vere vanalinna tabas 1990. aasta sügisel tulekahjude laine. Pikal tänaval süttinud majast hüppasid inimesed teiselt korruselt alla ja neid püüti tekkidega, Parkali tänaval puhkenud tulekahjus hukkus aga kolm(?) vanainimest ja üks päästis end sellega, et hüppas maja katuselt alla, murdes mõlemad reieluud.

Viljar Liiva oli tol ajal noore mehena asunud tööle tuletõrjesse ja edutati õige pea neljanda vahtkonna ülemaks. Tema mälestused Parkali tänava tulekahjust on pisut teistsugused, kui toonane ajaleht kirjutas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles