Malesaurused Pagar ja Vaher seilavad endiselt võidulainel

Tauno Tihti
, spordiajakirjanik
Copy
Maakonna malemeistrivõistluse esikolmikusse mängisid end (vasakult) Eino Vaher (2. koht), Kalev Pagar (võitja) ja Daniel Kikkas (3. koht).
Maakonna malemeistrivõistluse esikolmikusse mängisid end (vasakult) Eino Vaher (2. koht), Kalev Pagar (võitja) ja Daniel Kikkas (3. koht). Foto: Sander Liivak

Lääne-Virumaa malemeistriks tuli teist aastat järjest Kalev Pagar, kes kogus 10 punkti 11-st. Sama punktide arvuga jäi teiseks Eino Vaher. Otsustavaks sai asjaolu, et omavahelises partiis pälvis võidu Pagar.

“Kalev mängib rahulikku, soliidset mängu. Oleks justkui kogu aeg nõus viigiga, samal ajal hoiab, nagu öeldakse, rusikat taskus. Just selline taktika on talle ennegi edu toonud. Tõi seekordki. Meie omavahelises partiis mängisin kogu aeg põhjendamatult võidule, kuigi ka viigist oleks turniirivõiduks täielikult piisanud,” kommenteeris Eino Vaher võitja selgitanud kohtumist. Vaheri sõnul õhtul kodus partiid interneti abil analüüsides aga selgus, et seis oli kogu aeg täiesti võrdne, ja ta kurtis, et lõpuks jäi ka mõtlemiseks aega väheks.

Lisaks seekord mängitud tavamalele on ju programmis erinevate mõtlemisaegadega kiir- ja välkmale meistrivõistlused. Maletajate endi hulgas hinnatakse aga üldreeglina kõrgemalt just vana klassikalist tavamängu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles