Kalkuni jõulupraest saaks terve suguvõsa söönuks

Copy
Karusaare mahetalu perenaine Elen Põdra kasvatab mahekalkuneid. Mahekalkun sööb mahetoitu ja saab käia õues.
Karusaare mahetalu perenaine Elen Põdra kasvatab mahekalkuneid. Mahekalkun sööb mahetoitu ja saab käia õues. Foto: Marianne Loorents

Enne jõulupühi on alati paras peavalu, mida kokku tulevale suguvõsale lauale panna. Üheks võimaluseks on kalkunipraad. Karusaare mahetalu perenaine Elen Põdra sõnas, et ahjust tulnud kalkun meenutab seapraadi, kuid tegemist on tervisliku linnulihaga.

Teist aastat kalkunikasvatusega tegelevas mahetalus Sämi-Tagakülas on praegu üle 400 kalkuni. Suvel oli võimsatel valge sulestikuga kodulindudel väga lõbus karjamaal askeldada. Juhtus sedagi, et aplad linnud said aedikust välja ning tegid mahetalu salatipõllul puhta töö.

Kalkunikasvatuse kasuks otsustas varem munakanu pidanud Elen Põdra seetõttu, et külmutatud lastetoitu valmistav Saaregurmee tegi talle sellise ettepaneku. Kalkunipüreekuubikute eest pälviti parima mahetootja ja -toote konkursil tootja ja töötleja koostöö eripreemia.

Tagasi üles