Päästeamet otsib kriisidega toimetulijaid

Toomas Herm
, ajakirjanik
Copy
Päästeameti logo.
Päästeameti logo. Foto: Päästeamet

Päästeamet on kuulutanud välja projektikonkursi, et toetada kogukondi kriisideks valmistumisel. Taotlusi on oodatud esitama kõik registreeritud mittetulundusühingud.

"Elu on näidanud, et kriisid tabavad moel või teisel meid kõiki," ütles Lõuna päästekeskuse ennetusbüroo juhataja Arvi Uustalu. "Kriis võib olla pikemaajalisem elektrikatkestus, mitmeid päevi kestev kaugkütteühenduse seiskumine, ootamatu lumetorm, mis jätab pikkadeks tundideks lumevangi, või hoopis midagi muud. Kõikide nende olukordade puhul on üks juhtmõte – kriise ei tasu karta, vaid nendeks tuleb valmis olla."

Uustalu sõnul ei pruugi riigi ja kohaliku omavalitsuse abi ulatuslikus kriisiolukorras igaüheni kiiresti jõuda. Suurte kriiside edukaks lahendamiseks on vajalik kõigepealt inimese enda valmisolek ja järgmiseks sambaks kriisikindluses ongi kogukond, kus teatakse kohalikke olusid, ressursse ja abivajajaid. "Kogukondadel on suur potentsiaal, et üheskoos kriisiolukorraga võimalikult valutult toime tulla," rõhutas Uustalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles