Madalrõhkkond toob pühapäevaks tuult ja sadu

Mart Rauba
, ajakirjanik
Copy
Metskitsed lumes.
Metskitsed lumes. Foto: Elmo Riig

Skandinaaviast laieneb pühapäeval madalrõhkkond servaga üle Läänemere, tuues endaga tugevat edela- ja lõunatuult ning sadu, mis päeva teises pooles saartelt mandrile liigub.

Keskkonnaagentuuri teatel on ööl vastu pühapäeva vahelduva pilvisusega olulise sajuta ilm. Mitmel pool esineb udu. Puhub lõuna- ja edelatuul 3–8, saartel ja rannikul puhanguti kuni 15 m/s. Lõuna-Eestis on tuul nõrk ja muutliku suunaga. Külma on 10–16, Lääne-Eestis 4–9. Saartel ja läänerannikul tuleb –3 kuni +2 kraadi.

Peipsi järvel puhub muutliku suunaga tuul 1–5 m/s, hommikul lõuna- ja edelatuul 3–7 m/s. Ilm on olulise sajuta ja kohati on udu. Muidu on nähtavus hea. Külma on 10–13 kraadi.

Pühapäeva ennelõunal on vahelduva pilvisusega olulise sajuta ilm. Paiguti esineb udu. Pärastlõunal saartelt alates pilvisus tiheneb. Hakkab sadama lörtsi ja vihma, on jäidet. Kesk- ja Ida-Eestis tuleb lund ja lörtsi ning võib tuisata. Edela- ja lõunatuul tugevneb 5–10, puhanguti kuni 15, saartel ja rannikul 10–16, puhanguti kuni 23 m/s. Õhutemperatuur on Lääne-Eestis 0 kuni +4, Ida-Eestis –2 kuni –7 kraadi. Õhtul tõusevad õhutemperatuurid nullkraadi kanti.

Peipsi järvel tugevneb edela- ja lõunatuul 5–9, puhanguti 13 m/s. Õhtul sajab lund ja lörtsi. Nähtavus on hea, kuid sajus piiratud. Külma on 4–6 kraadi, kuid õhtul läheb soojemaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles