Rakvere Kungla lasteaias pöörati tähelepanu puuetega inimeste muredele ja rõõmudele

, Rakvere Kungla lasteaia õpetaja ja Rohelise Kooli töörühma juht
Copy
Sipsiku rühma laps Eeva-Louise Trillo mänguasja kompimas.
Sipsiku rühma laps Eeva-Louise Trillo mänguasja kompimas. Foto: Marika Kundla

Rahvusvahelist puuetega inimeste päeva on ÜRO algatusel tähistatud iga aasta 3. detsembril juba 30 aastat. Eesti ratifitseeris ÜRO puuetega inimeste õiguste konventsiooni kümme aastat tagasi. Sellega võttis riik vastutuse kaitsta puuetega inimeste õigusi ja parandada nende toimetulekut.

Rakvere Kungla lasteaed tähistas sel aastal puuetega inimeste päeva, et juhtida ka laste tähelepanu sellele, et meie ümber elab palju inimesi, kellel on mõni puue, kuid kes sellest hoolimata peavad kas üksi või kellegi abiga toime tulema igapäevaelu sageli üsna keerukate väljakutsetega. Samuti oli selle päeva mõte rääkida inimeste erinevustest, luua võimalusi läbimängimiseks, kui raske või kerge oleks elada mõne puudega, ja selle kaudu toetada laste empaatia arengut.

Kungla lasteaias käisid puuetega inimeste päeval külas Porkuni kooli õpetajad Anu Aas ja Kaidi Toom koos viie oma kooli õpilasega. Porkuni kool on erivajadustega laste kool, kus lihtsustatud õppekava järgi õpivad lihtsustatud, toimetuleku- või hooldusõppes haridusliku erivajadusega õpilased. Kungla lasteaia saalis kohtus Porkuni kooli esindus meie lasteaia õpetajatega ja vanemate rühmade – Puhhi, Muumi, Poku ja Öökullipere lastega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles