Kolm koolinäitlejat sõidab Moskvasse

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mask.
Mask. Foto: Maarja-Magdaleena gild

R.A.A.A.M.-i lavastus “Tühermaa” on kutsutud Moskva festivalile Kuldne Mask. Moskvasse sõidetakse 18-liikmelise trupiga, kuhu kuuluvad ka kolm Rakvere kooliteatrite näitlejat: Karle Nutonen, Rain Sammelselg ja Aleksander Pihlak.

Etendus antakse 11. märtsil Artplay keskuses, mis on kohaldatud “Tühermaa” suvise mängupaiga Viinistu katlamaja järgi.
Anna Jablonskaja “Tühermaa” on lavastanud Marat Gatsalov (Venemaa), kelle töid on tunnustatud varasematelgi Kuldse Maski festivalidel. Lavastusega “Elu läks korda” pälvis ta laureaadi tiitli “julguse ja täpse kunstilise diagnoosi eest keelelisele reaalsusele, milles Venemaa praegu elab” ning kriitikute eripreemia lavastuse “Eksponaadid” eest.
““Tühermaa” on mitmekihiline ja kahel ajatasandil mängiv filosoofiline suhtedraama. Tükk on täis põnevust, ootamatuid pöördeid, traagikat ja enam või vähem musta huumorit. Pealtnäha tavaliselt alanud lugu saab täiesti erilise puändi. Kõiki tüki probleeme võib leida ka tänases Eestis. Mõnedki lahendused jätab autor vaataja otsida,” rääkis MTÜ Ühendus R.A.A.A.M. juhatuse liige Märt Meos.
“Tühermaas” mängivad Elina Reinold, Margus Prangel, Nero Urke, Raimo Pass, Marko Leht, Jüri Tiidus, Rain Sammelselg jt.
“Tühermaa” on nomineeritud ka Eesti teatri aastaauhinnale: Marat Gatsalov parima lavastaja kategoorias ja Elina Reinold nasikõrvalosa eest.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles