Heade soovidega uude aastasse!

Triin Varek
, Rakvere linnapea
Copy
Triin Varek.
Triin Varek. Foto: Ain Liiva

Jõulukuul on ikka tavaks teha kokkuvõtteid lõppevast aastast, meenutada olnut ja heita pilk tulevikku, unistada ja kavandada samme uueks aastaks. Igal aastal on oma märksõnad. 2022. aastat jäävad laiemas plaanis meenutama koroona, sõda Ukrainas, julgeolekuküsimused, sõjapõgenike vastuvõtt, energiakriis, elukalliduse tõus, elanikkonna toimetulek jpm. Rasked ja keerulised teemad, mis puudutavad meie kõigi igapäevast elu ja turvatunnet. Kuid ometigi on ka rasketel aegadel palju positiivset ja rõõmu toovat, mida tasub ja tulebki meenutada.

Milline oli aasta 2022 Rakvere linnale? Tähistasime 720 aasta möödumist Lübecki linnaõiguse saamisest ja kandsime uhkusega Euroopa spordilinna tiitlit. Valmis mahukas juubeliajakiri “Rakvere 720” ja linlased said võimaluse esitada ideid linna kaasava eelarve tarvis.

Astusime pika sammu rohelise Rakvere suunas, kui linnaliine hakkasid teenindama keskkonnasõbralikud gaasibussid. Eemaldasime punamonumendi. Alates sügistalvest vabanesid kinnistuomanikud kohustusest hoida kõnniteed lumevabad, see on nüüdsest linna kohustus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles