Kommentaar: jõulukingituste kriisiabi

Copy
Lääne päästekeskuse ennetusbüroo ennetuspartner Teele Vespere.
Lääne päästekeskuse ennetusbüroo ennetuspartner Teele Vespere. Foto: Lääne päästekeskus

Jõulud on kohe käes ning paljudel kingitused ostetud-pakitud ja laste eest kapipõhjagi peidetud. Kuid kindlasti on eestimaalasi, kes kratsivad murelikult kukalt, mida küll sõpradele-sugulastele kingikotti pista. Kingitus võiks ju olla praktiline, samal ajal aga pakkuda rõõmu nii saajale kui ka kingitegijale.

Lumetorm Birgit, mis tekitas paksu pahandust kogu Eestis, tuues Saare- ja Hiiumaal kaasa ulatusliku elektrikatkestuse, paneb mõtlema, mida hädavajalikku peame koju muretsema, et kriisiolukorraks valmis olla. Siinkohal olekski paslik heita veel kord pilk päästeameti kriisivarude nimekirjale.

Jõuluaeg seostub meile rahu ja vaikusega, saatjaks hubane valgus ja soojus. Elektrikatkestuse korral võetakse need mugavused meilt ära ja oleme hetkega täielikus pimeduses. Selleks puhuks oleks tark oma lähedaste-sõprade kingikotti pista mõni taskulamp või käed-vabad-süsteemiga pealamp. Hästi sobib tormilaterngi, eriti neile, kes iga päev peavad puukuuri vahet käima. Valida võiks patareitoitel, dünamoga või lisa­funktsioonina ka päikesepaneeliribaga valgusallikad, mida saab kasutada nii sise- kui ka välitingimustes ja mis on tuleohutumad kui küünlad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles