Jõulupühad tulevad külmakraadidega

Copy
Talv looduses.
Talv looduses. Foto: Elmo Riig

Ilmateenistuse prognoosi kohaselt tulevad eelolevad jõulud korralike miinuskraadidega, kohati on külma kuni 13 kraadi.

Laupäeva öö hakul on pilves ilm. Mitmel pool sajab lund, lörtsi ja vihma, pärast keskööd sadu ja pilved hõrenevad. Tuul pöördub kõikjal läände ja loodesse, puhudes 3–9, rannikul puhanguti kuni 14 m/s. Hommikuks on külma 4–9 kraadi, kohati kuni 12 kraadi, meremõjuga rannikul on õhtutemperatuur –3 kuni +1 kraadi. Teedel on väga suur libeduseoht.

Laupäeva päeval on vähese ja vahelduva pilvisusega olulise sajuta ilm. Puhub läänekaare tuul 3–9, põhjarannikul puhanguti kuni 14 m/s. Külma on 3–9 kraadi, meremõjuga rannikul on õhutemperatuur –2 kuni +1 kraadi.

Pühapäeva öösel on nii selget taevast kui ka madalaid pilvelaamu, ent ilm on olulise sajuta. Puhub läänekaare tuul 2–8 m/s, hommikul pöördub lõunasse. Külma on 4–10 kraadi, kohati 13 kraadi, meremõjuga rannikul on kuni 1 kraad sooja.

Pühapäeva päeval on pilves selgimistega olulise sajuta ilm. Puhub lõunakaare tuul 2–8 m/s. Külma on 3–8 kraadi, meremõjuga rannikul on kuni 1 kraad sooja.

Esmaspäeva öösel on pilves selgimistega ilm. Kohati võib sadada kerget lund. Puhub lõuna- ja kagutuul 3–9 m/s. Külma on 5–10, kohati 13 kraadi, saarte rannikul on kuni 2 kraadi külma.

Esmaspäeva päeval on pilves selgimistega ilm. Kohati sajab lund, võib tuisata, saartel tuleb ka lörtsi ja vihma, on jäiteoht. Kagutuul tugevneb 5–10, rannikul puhanguti kuni 15 m/s. Külma on Ida-Eestis 5–8 kraadi ja Lääne-Eestis kuni 4 kraadi, saartel on kuni 2 kraadi sooja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles