Küünlajuppidele saab kerge vaevaga anda uue ilusa elu

Merly Raudla
Copy
Mari Riina Mölder ehk Leekpea teab, et küünalde ümbersulatamine on käkitegu.
Mari Riina Mölder ehk Leekpea teab, et küünalde ümbersulatamine on käkitegu. Foto: 7 x Marianne Loorents, shutterstock

Küünlasõpradel jääb pühade ajal kindlasti järele hulk küünlajuppe, mida enam ei saa läita. Neid ei tasu ära visata. Jääke ümber sulatades saab lihtsa vaevaga valmistada uusi küünlaid, mis ei jää välimuselt ega leegiilult poes müüdavatele kuidagi alla. Kunstnik Leekpea ehk Mari Riina Mölder näitas ette, kuidas küünlajääkidest uusi valgus- ja soojusallikaid võluda.

Kotitäie küünlavalmistamise kraamiga Leekpea juurde sisse astudes tuli kõigepealt mööda pääseda tervitavatest koduvalvuritest. Halli habemega 15-aastane Mai Tea jäi igaks juhuks õue valvama ning tema tütar, Hispaania hurda näoga Savanna Südameke tuli külalistega tuppa. Kaasas oli tulijatel ju suur kotitäis kahtlase lõhnaga asju. Kindlam oli silm peal hoida.

Säravoranžide juustega Leekpea lasi küünlajupid värvi järgi sortida. Ta pani südamele, et kui kellelgi peaks kodus olema musta värvi küünlajääke, ei tasu neid värvilistega kokku panna. Vastasel juhul muutuvad kõik värvid halliks või pruuniks. Heledatele küünaldele saab aga värvi anda rasvakriitidega. Kui peres on lapsi, leidub majapidamises kindlasti ka rasvakriidijuppe, millega enam kunsti teha ei saa, kuid küünlale värvi lisada küll. Kui eri värve kokku segades peaks siiski tulema kole toon, tasub küünlad valada läbipaistmatusse topsi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles