Orgita külast viiakse valgus üle maailma

Toomas Herm
, ajakirjanik
Copy
AS-i Adamlights tootmise planeerija Karin Kivi ja turundusjuht Kärolin Mikkal ettevõtte kõige vanema jõuludekoratsiooniga.
AS-i Adamlights tootmise planeerija Karin Kivi ja turundusjuht Kärolin Mikkal ettevõtte kõige vanema jõuludekoratsiooniga. Foto: Toomas Herm

Mis on ühist Araabia ühendemiraatides laiali puistatud jõuludeaegsel glamuursel kullasäral, meie mail hiljemalt esimeseks advendiks paljudele akendele ilmuvatel kolmnurksetel jõuluvalgustitel või aasta läbi postide otsas rippuvatel lumehelbekestel? Õige vastus on Märjamaal Orgita külas tegutsev aktsiaselts Adamlights.

Ettevõtte tootmise planeerija Karin Kivi rääkis loo, kuidas tehasesse tööle tulla soovivad inimesed imestasid proovipäeval jõuludekoratsioonide suuruse üle. Ta tunnistas, et elab tehase lähedal, kuid alles televiisorist nägi, et kodukandis on selline ettevõte.

Turundusjuht Kärolin Mikkal ütles, et jõuluvalgustitega on tegeldud 23 aastat ja alguses toodeti tavatarbijatele mõeldud väikeseid jõulukaunistusi, millest ühed tuntumad on needsamad kolmnurksed valgustid akendel või kuuskede elektriküünlad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles