Elephants From Neptune‘i album valiti kultuuriportaali paremikku

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Elephants From Neptune'i album "Boogieland" pälvis muusikatundjatelt kõrge hinnangu.
Elephants From Neptune'i album "Boogieland" pälvis muusikatundjatelt kõrge hinnangu. Foto: Albumikaas

ERR-i kultuuriportaal valis  aasta parimaid albumeid. 50 parema albumi seas nimetati 34. kohal bändi Elephants From Neptune albumit "Boogieland".

ERR-i kultuuriportaal valis aasta 50 parima albumi hulka bändi Elephants From Neptune albumi "Boogieland". Albumeid hindas 47 muusikatundjat. Elephants From Neptune‘i neljas täispikk album "Boogieland", mis on inspireeritud 1970-ndate kõrberokist ja psühhedeeliast, pälvis 34. koha. 

Üks hindajaist Merit Maarits kirjutas kultuuriportaalis, et Elephants From Neptune‘i saund on pärast kuueaastast albumipausi leebunud, aga seda omadel tingimustel, sest "Boogieland" ei ole ühegi kriteeriumi järgi kuidagi märk taltsaks muutumisest. "Algusaja cockrockilikku kõvatamist siin pole, aga mängimise viisi lahtisus ja vabavormilisus teatud hoiakust kõneleb siiski. Ka rifirokiliinist sammu kõrvale astumine on mõjunud Elephantsile hästi – kuskil kuklas istunud stiiliraamatu kõrvale heitmine ja rokkbändi definitsiooni sisu vabaks laskmine on andnud kätte koordinaadid, mis võimaldanud taasleida oma mojo, mis sütitab taas nii bändi kui ka kuulajat." 

Esikoha pälvis Ameerika räppari Kendrick Lamari psühhoanalüütiline "Mr. Morale & the Big Steppers". Teiseks tuli rämpsu ja moodsa kunsti vahealal mängiv Florian Wahl ja tema "Katarsis garanteeritud", ning kolmandaks avangardpoppar Mart Avi "Blade".

ERR-i kultuuriportaal valis aasta parimaid albumeid kümnendat korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles