Viis uudse näo saanud hiidkinnast kannavad sooja sõnumit

Inna Grünfeldt
, ajakirjanik
Copy
Kunstniku ja kunstiõpetaja Teet Suure ja õpilaste tööna valmisid eragümnaasiumi jõulukaunistuseks kaltsuvaiba vaibiga kindad. 
Kunstniku ja kunstiõpetaja Teet Suure ja õpilaste tööna valmisid eragümnaasiumi jõulukaunistuseks kaltsuvaiba vaibiga kindad. Foto: Marianne Loorents

Rakvere eragümnaasiumi juures loovad taas jõulu- ja aastavahetuse meeleolu viis kaltsuvaibast inspireeritud hiidkinnast, mille autoriks on kunstnik ja kunstiõpetaja Teet Suur koos õpilastega.

Viis üleelusuurust kinnast kaunistasid eragümnaasiumiesiseid muruplatse ka mullu, ent tänavu on need täiesti uues kuues. Tegemist on jälle taaskasutusega, isegi taastaaskasutusega. 

Kui eelmisel aastal punuti aiavõrgust tehtud karkassile erkpunased vaibaribad, siis nüüd kasutati kinnaste katmiseks kaltsuvaiba põhimõtet. Teet Suur ütles, et materjali saamiseks külastati vanade rõivaste poode ja küsiti sealt riidematerjali, mis kindla peale enam kaubaks ei lähe. Õpilased lõikasid riided ribadeks ning üheskoos asuti punuma. "Sai kinnastele uus kiht peale. Õpilased punusid kolm kinnast, mina kaks," lausus kunstnik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles