Kooli ajalugu kui põnev järjejutt

, elukestva õppe uurija (PhD), ajaloolane
Copy
Rakvere ametikooli õpetaja Merike Kasikovi sulest ilmus sisutihe linna kutsehariduse arengulugu.
Rakvere ametikooli õpetaja Merike Kasikovi sulest ilmus sisutihe linna kutsehariduse arengulugu. Foto: Marianne Loorents

Rakvere linna lähiajaloo kutsehariduse üks ajaloolõik on saanud kaante vahele, mille tulemus rõõmustab kindlasti haridusloolasi. Rakvere ametikooli 40 aasta juubelile pühendatud trükis ei ole pelgalt pidulik pildialbum, vaid sisutihe linna kutsehariduse arengulugu.

Rakvere ametikooli eelkäija oli 1981. aastal asutatud 50 õpilase ja kahe erialaga 38. kutsekeskkool, praegu on koolis üle tuhande õpilase ja kolmkümmend kolm eriala. Raamatu “Meistrid on mängus. Rakvere Ametikool 40” koostaja on ametikooli ajalooõpetaja Merike Kasikov, kel on õnnestunud arvukate allikate toel kirjeldada väga haaravalt ühe kooli lugu asutamisest tänaseni. Raamatus on kasutatud kooli töötajate ja vilistlaste mälestusi, ajalehtede artikleid, fotosid ja soliidseid arhiivimaterjale.

Raamatu lehekülgedel avanevad ajastute paradoksid ja laiemale lugejaskonnale vähe tuntud faktid. Nõukogudeaja kooli arengut on kirjeldatud üsna objektiivselt, lisaks probleemidele ja ideoloogilisele ajupesule on esile toodud ridamisi õnnestumisi, mis tihti nõukaaja meenutustes domineeriva pila (nt teleseriaal “ENSV”) kontekstis on pigem harukordne.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles